UA-85515758-1
AKCIÓ!

Microsoft Word 2010 oktatóvideó

készítette: Csatlós István

6 000 Ft 2 000 Ft

Leírás

Ezen tananyag célkitűzése a Microsoft Word 2010-es szövegszerkesztő programjának bemutatása. Az oktatóvideó példákon keresztül dolgozza fel az ismeretanyagot. Tartalmazza az önálló tanuláshoz szükséges összes forrásállományt, az elméleti ismeretek átismétléséhez szükséges prezentációkat stb. Az oktatóvideó teljes terjedelme: 1,94 GB (flash formátumban), és filmenként átlagosan 30 perc.

A tudásanyag ECDL, OKJ-s, és saját példákon keresztül lesz átadva. Az alapoktól kezdjük a tanulást, a karakterformázásoktól indulunk, s a bekezdés-, illetve szakaszformázásokon át a kiadványszerkesztésig, valamint a körlevélszerkesztésig jutunk el. Megismerkedünk az egyszerű billentyűzetmakrók használatával, szerepével. Kinek ajánlom ezt az oktatóvideót? Minden olyan elsősorban informatika érettségi, vagy OKJ vizsgára készülő diáknak, aki egy kicsit is bizonytalan magában, amikor meglát egy nyomtatott dokumentumot, s ránézésre nem tudja eldönteni, hogy milyen formázási művelet vezetett az adott megjelenéshez. Tapasztalatom szerint nagyon sokan úgy gondolják, hogy a szövegszerkesztés a lehető legkönnyebb számítógépes tevékenység, s bizony csak a vizsgán derül ki, hogy tévedtek, mert túlságosan sok időt töltöttek egy-egy -mondjuk- éretségi vizsgafeladat megoldásával, s nem maradt idejük a többi megoldására! Most saját magam mutatnám be, az anyag felépítését és a példavideókat pedig lentebb találhatod meg. Csatlós István vagyok, jelenleg egy budapesti belvárosi informatikai szakközépiskolában tanítok informatikát: érettségire felkészítő, illetve OKJ szakvizsgára felkészítő szaktárgyakat.Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató.Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is.Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.Az új ECDL példatár bevezetésével egyre többen választják elsősorban az IT alapismeretek (1-es) modul kiváltására a képszerkesztést, és a weblapszerkesztést. Így az általam e témában 2009 nyarán elkészített elektronikus oktatási anyagra nemcsak a Photoshop esetében, hanem a Gimp változatnál is egyre nagyobb igény mutatkozik. Szakértő vagyok az OM-nél, és az IHM-nél is. ECDL oktatóként, és vizsgáztatóként is tevékenykedem, továbbá érettségi elnök vagyok.Informatika tanári diplomámat az ELTE-n szereztem. Ezen kívül fizika, illetve technika szakos tanári végzettségem van, továbbá közoktatás vezetői, és szakmai felsőfokú számítógép-programozói végzettséggel rendelkezem

PÉLDA OKTATÓVIDEÓ:

OKTATÓVIDEÓ-LISTA:

A Microsoft Word 2010 oktatóvideók:

 1. Kedvcsináló bevezetés (18 perc)
 2. Szövegszerkesztési alapfogalmak (29 perc)
 3. Érettségi feladatok megoldása: karakter- és bekezdésformázás (56 perc)
 4. Érettségi feladatok megoldása: beállítások, szakaszformázás (12 perc)
 5. Érettségi feladat megoldása: tabulálás, objektumok (48 perc)
 6. Objektumok kezelése, használata a 2010-es verzióban (17 perc)
 7. ECDL Word feladat megoldása (20 perc)
 8. Bevezetés a körlevelezés használatába (15 perc)
 9. Táblázatok létrehozása, kezelése, formázása (17 perc)
 10. OKJ Word feladat megoldása, szakaszformázás (42 perc)
 11. Stílusok használata; beállítási- és nyomtatási lehetőségek (33 perc)
 12. Dinamikus adatkapcsolat más Office alkalmazásokkal (13 perc)  

Ebből az oktatóanyagból az alapokon és a feladatmegoldásokon túl elsajátítható ismeretek a következők: szakasz- és dokumentum formázások, pontos objektumkezelés a szövegszerkesztőben, körlevelezés, dinamikus adatkapcsolat más Office alkalmazásokkal (pl. Excel, Access).

Üdvözlettel: Csatlós István

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Csatlós István

Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató. Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is. Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.
FEL