UA-85515758-1
AKCIÓ!

Microsoft PowerPoint 2010 oktatóvideó

készítette: Csatlós István

6 000 Ft 2 000 Ft

Leírás

Ezen tananyag célkitűzése a Microsoft PowerPoint 2010-es prezentáció-készítő programjának bemutatása. Az oktatóvideó példákon keresztül dolgozza fel az ismeretanyagot. Tartalmazza az önálló tanuláshoz szükséges összes forrásállományt, az elméleti ismeretek átismétléséhez szükséges prezentációkat stb. Az oktatóvideó teljes terjedelme: 3,4 GB (flash formátumban), és filmenként átlagosan 30 perc.

A tudásanyag ECDL, OKJ-s, és saját példákon keresztül lesz átadva. A prezentációkészítésnek a legtöbb ember nem is ismeri az alaptörvényeit, ilyen pl. az ún. 6x6x6-os szabály, vagy a sötét háttér előtti világos dominancia, s még sorolhtnám. Sokan vannak, akik híres, nagy prezentőrökként rengeteget hozzátettek a prezentációról kialakult nézetekhez, ilyen pl. a nemrég elhunyt Steve Jobs. Ebben az oktatóvideóban én amellett, hogy a vizsgára készülő diákoknak szeretném bemutatni a PowerPoint lehetőségeit jó néhány trükköt, fogást bemutatok, amivel érdekesebbé, látványosabbá tehetjük bemutatóinkat. Valamint kitekintést is adok a PPT-n kívüli világra, más prezentációkészítő szoftverek ismertetésével, köztük egy szenzációs magyar fejlesztés, a Prezi bemutatásával. Most saját magam mutatnám be, az anyag felépítését és a példavideókat pedig lentebb találhatod meg. Csatlós István vagyok, jelenleg egy budapesti belvárosi informatikai szakközépiskolában tanítok informatikát: érettségire felkészítő, illetve OKJ szakvizsgára felkészítő szaktárgyakat.Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató.Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is.Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.Az új ECDL példatár bevezetésével egyre többen választják elsősorban az IT alapismeretek (1-es) modul kiváltására a képszerkesztést, és a weblapszerkesztést. Így az általam e témában 2009 nyarán elkészített elektronikus oktatási anyagra nemcsak a Photoshop esetében, hanem a Gimp változatnál is egyre nagyobb igény mutatkozik. Szakértő vagyok az OM-nél, és az IHM-nél is. ECDL oktatóként, és vizsgáztatóként is tevékenykedem, továbbá érettségi elnök vagyok.Informatika tanári diplomámat az ELTE-n szereztem. Ezen kívül fizika, illetve technika szakos tanári végzettségem van, továbbá közoktatás vezetői, és szakmai felsőfokú számítógép-programozói végzettséggel rendelkezem.

PÉLDA OKTATÓVIDEÓ:

OKTATÓVIDEÓ-LISTA:

A Microsoft PowerPoint 2010 oktatóvideók:

 1. Bevezetés (2 perc)
 2. Prezentációkészítési alapfogalmak (15 perc)
 3. Prezentációkészítés alapjai (49 perc)
 4. ECDL feladat megoldása (régi példatárból) (49 perc)
 5. Bemutatók készítés (összegzés) (19 perc)
 6. Hivatkozások a prezentációban 1. rész (2 perc)
 7. Minta videó (2 perc)
 8. Hivatkozások a prezentációban 2. rész (17 perc)
 9. ECDL feladat megoldása (új példatárból), táblázatok (38 perc)
 10. Vetítés, vetítési beállítások (47 perc)
 11. OKJ feladat megoldása, grafikonkészítés (59 perc)
 12. Bemutatók tervezése (25 perc)
 13. Ne vetíts vázlatot! (3 perc)
 14. preZENtáció (1 perc)
 15. OKJ+ feladat megoldása, dinamikus adatkapcsolat (25 perc)
 16. Grafikai- és képszerkesztési alapfogalmak (24 perc)
 17. MS Producer bemutató videó (4 perc)
 18. Adobe Presenter 1. rész (6 perc)
 19. Adobe Presenter 2. rész (26 perc)
 20. Adobe Presenter minta videó 1. rész (5 perc)
 21. Adobe Presenter minta videó 2. rész (9 perc)
 22. Adobe Presenter minta videó 3. rész (10 perc)
 23. Microsoft pptPlex (10 perc)
 24. Microsoft Mouse Mishief (14 perc)
 25. Prezi (10 perc)

Ebből az oktatóanyagból a felhasználó a feladatmegoldásokon túl megismerkedhet a legfontosabb grafikai és, képszerkesztési alapismeretekkel. Az anyag elkészítésekor célul tűztem ki magam elé, hogy aki ezt az ismeretanyagot elsajátítja az képes legyen látványos, szép bemutatók elkészítésére, ezért foglalkozom a Cliff Atkinson (Ne vetíts vázlatot!), és Burt Reynolds (preZENtáció) neve által “fémjelzett” prezentációs technikákkal is. Továbbá bemutatom a Producer, az Adobe Presenter, a Microsoft pptPlex (,melyet a microsoft fejlesztőmérnökei -elsősorban a versenyképesség megőrzése miatt- beépítettek a legújabb, 2013-as verzióba) és Mouse Mischief, illetve a Prezi nevű alkalmazások (világhírű magyar fejlesztésű, kitűnő prezentáció készítő) használatát is.

Üdvözlettel: Csatlós István

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Csatlós István

Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató. Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is. Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.
FEL