UA-85515758-1
AKCIÓ!

Microsoft Excel 2010 oktatóvideó

készítette: Csatlós István

6 000 Ft 4 000 Ft

Leírás

Ezen tananyag célkitűzése a Microsoft Excel 2010-es táblázatkezelő programjának bemutatása.

Az oktatóvideó példákon keresztül dolgozza fel az ismeretanyagot. Tartalmazza az önálló tanuláshoz szükséges összes forrásállományt, az elméleti ismeretek átismétléséhez szükséges prezentációkat stb. Az oktatóvideó teljes terjedelme: 1,5 GB (flash formátumban), és filmenként átlagosan 30 perc. A tudásanyag ECDL, OKJ-s, és saját példákon keresztül lesz átadva. Az alapoktól kezdjük a tanulást, és a függvényeken át még a makrókig is eljutunk. Ami nem annyira fontos az előbb említett vizsgákon; viszont használatuk nagymértékben megkönnyíti az Excellel történő munkát. Táblázatkezelő programot ma már minden számítógépet kezelő ember használ, mégis nagyon kevesen vannak, akik kellő tudatossággal, és alapossággal alkalmazzák magát a programot. Hosszú évek óta szakmai körökben köztudott, hogy az Excel a Microsoft Office ügyviteli programcsomag legerősebb láncszeme. Minek köszönhető ez? Egyértelműen a gondos matematikai alapok megtervezése van a háttérben. Ha mi, mint “egyszerű” felhasználók kellő alapossággal tisztában vagyunk ezzel a háttérrel, akkor sokkal könnyebben fogjuk tudni megoldani azokat a feladatokat, amelyek megoldására az Excel képes. Én mindenesetre ezen gondolatok szellemében készítettem már az Excel 2003-as verzióját bemutató oktatóvideót is, s most hasonlóan szeretném folytatni az Excel 2010 esetében is! Az oktatóvideót különösen nagy szeretettel ajánlom a közép- és emelt szintű informatika érettségire készülő diákoknak! A közeljövőben szeretném megjelentetni a haladó Excel felhasználóknak szóló oktatóvideót, amely a Pivot tábláktól kezdve az egy- és kétváltozós adattáblákon át, a célértékkeresést, s még igen sok érdekes lehetőséget érintve rengeteg új függvényt, s a makrókezelést is részletesen bemutatja. Most saját magam mutatnám be, az anyag felépítését és a példavideókat pedig lentebb találhatod meg. Csatlós István vagyok, jelenleg egy budapesti belvárosi informatikai szakközépiskolában tanítok informatikát: érettségire felkészítő, illetve OKJ szakvizsgára felkészítő szaktárgyakat.

Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató.Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is.Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.Az új ECDL példatár bevezetésével egyre többen választják elsősorban az IT alapismeretek (1-es) modul kiváltására a képszerkesztést, és a weblapszerkesztést. Így az általam e témában 2009 nyarán elkészített elektronikus oktatási anyagra nemcsak a Photoshop esetében, hanem a Gimp változatnál is egyre nagyobb igény mutatkozik. Szakértő vagyok az OM-nél, és az IHM-nél is. ECDL oktatóként, és vizsgáztatóként is tevékenykedem, továbbá érettségi elnök vagyok.Informatika tanári diplomámat az ELTE-n szereztem. Ezen kívül fizika, illetve technika szakos tanári végzettségem van, továbbá közoktatás vezetői, és szakmai felsőfokú számítógép-programozói végzettséggel rendelkezem.

 

PÉLDA OKTATÓVIDEÓ:

OKTATÓVIDEÓ-LISTA:

Az Excel 2010 oktatóvideók:

 1. Bevezetés (8 perc)
 2. Középszintű érettségi feladatok megoldása 2011 (11 perc)
 3. Középszintű Excel feladat megoldása 1.rész (55 perc)
 4. Középszintű Excel feladat megoldása 2.rész (33 perc)
 5. Középszintű Excel feladat megoldása 3.rész (26 perc)
 6. Középszintű Excel feladat megoldása 4.rész (56 perc)
 7. Középszintű Excel feladat megoldása 5.rész (46 perc)
 8. Középszintű Excel feladat megoldása 6.rész (16 perc)
 9. ECDL Excel feladat megoldása (38 perc)
 10. OKJ Excel feladat megoldása 1.rész (39 perc)
 11. OKJ Excel feladat megoldása 2.rész (42 perc)
 12. OKJ Excel feladat megoldása 3.rész (27 perc)
 13. OKJ Excel feladat megoldása 4.rész (48 perc)
 14. Plusz szolgáltatások és függvények 1.rész (55 perc)
 15. Plusz szolgáltatások és függvények 2.rész (28 perc)
 16. Emelt szintű Excel érettségi feladat megoldása 2011 (47 perc)

Ez az oktatóvideó egy oktatóvideósorozat első része. A sorozat az MS Office 2010-es programcsomag következő elemeinek használatát fogja bemutatni: Excel, Access, Word, PowerPoint és SharePoint Designer 2007, valamint IT alapismeretek. Az oktatóanyag egy-egy konkrét probléma megoldásán keresztül ismertet meg a használható funkciókkal, lehetőségekkel. Azért választottam ezt a metodikát, mert sokéves oktatói tapasztalatom alapján ez a megfelelő tudás megszerzésének egy sokkal hatékonyabb, gyorsabb módszere, s a ma vizsgára készülők ezt sokkal szívesebben választják.

Az oktatóanyagot használhatják teljesen kezdő felhasználók is, de több olyan ismeretanyag, plusz tudást igénylő függvény stb. (sorozatok, trendek, célértékkeresés, adattáblák, kimutatások, szövegkezelő-, mátrix kezelő-, adatbázis-, statisztikai- és pénzügyi függvények) található benne, amely bizonyos szakmára készülőknek fontos pl. statisztikusok, pénzügyi számviteli ügyintézők stb., ezen anyagrészek elsősorban a haladó felhasználóknak szólnak, azonban mások számára is hasznosak lehetnek.

Üdvözlettel: Csatlós István

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Csatlós István

Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató. Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is. Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.
FEL