UA-85515758-1
AKCIÓ!

Microsoft Excel 2003 oktatóvideó

készítette: Csatlós István

6 000 Ft 4 000 Ft

Leírás

Ezen tananyag célkitűzése a Microsoft Excel 2003-as táblázatkezelő programjának bemutatása. Az oktatóvideó példákon keresztül dolgozza fel az ismeretanyagot. Tartalmazza az önálló tanuláshoz szükséges összes forrásállományt, az elméleti ismeretek átismétléséhez szükséges prezentációkat stb. Az oktatóvideó teljes terjedelme: 1,5 GB (flash formátumban), és filmenként átlagosan 40 perc.
Csatlós István vagyok, jelenleg egy budapesti belvárosi informatikai szakközépiskolában tanítok informatikát: érettségire felkészítő, illetve OKJ szakvizsgára felkészítő szaktárgyakat.
Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik még gimnazista.

Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is.

Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok.

Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.

Az új ECDL példatár bevezetésével egyre többen választják elsősorban az IT alapismeretek (1-es) modul kiváltására a képszerkesztést, és a weblapszerkesztést. Így az általam e témában 2009 nyarán elkészített elektronikus oktatási anyagra nemcsak a Photoshop esetében, hanem a Gimp változatnál is egyre nagyobb igény mutatkozik.

Szakértő vagyok az OM-nél, és az IHM-nél is. ECDL oktatóként, és vizsgáztatóként is tevékenykedem, továbbá érettségi elnök vagyok.
Informatika tanári diplomámat az ELTE-n szereztem. Ezen kívül fizika, illetve technika szakos tanári végzettségem van, továbbá közoktatás vezetői, és szakmai felsőfokú számítógépprogramozói végzettséggel rendelkezem.

 

PÉLDA OKTATÓVIDEÓ:

OKTATÓVIDEÓ-LISTA:

Az Excel 2003 oktatóvideók:

 1. Alapfogalmak
 2. Képletek – cellaformázások
 3. Hivatkozások 1.rész
 4. Hivatkozások 2.rész
 5. Függvények 1.rész
 6. Függvények 2.rész
 7. Függvények 3.rész
 8. Grafikonok készítése
 9. Objektumok használata
 10. Űrlapok – adatrejtés – védelem
 11. Lista használata – adatkezelés
 12. Autoformázás és makrózás

 

Üdvözlettel: Csatlós István

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Csatlós István

Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató. Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is. Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.
FEL