UA-85515758-1
AKCIÓ!

Microsoft Access 2010 oktatóvideó

készítette: Csatlós István

8 000 Ft 5 000 Ft

Leírás

Ezen tananyag célkitűzése a Microsoft Access 2010-es adatbázis-kezelő programjának bemutatása.

Az oktatóvideó példákon keresztül dolgozza fel az ismeretanyagot. Tartalmazza az önálló tanuláshoz szükséges összes forrásállományt, az elméleti ismeretek átismétléséhez szükséges prezentációkat stb. Az oktatóvideó teljes terjedelme: 3,53 GB (flash formátumban), és filmenként átlagosan 30 perc.

A tudásanyag ECDL, OKJ-s, és saját példákon keresztül lesz átadva. Az alapoktól kezdjük a tanulást, és a függvényeken át még a makrókig is eljutunk. Ami nem annyira fontos az előbb említett vizsgákon; viszont használatuk nagymértékben megkönnyíti az Access-szel történő munkát. Tapasztalatom szerint mind a középfokú, mind az emelt szintű írásbeli informatika érettségi vizsga egyik legproblematikusabb része az adatbázis-kezelés. Ehhez szeretnék minden érettségire készülő diák számára a lehető legtöbb segítséget megadni. A lemezen megtalálható több érettségi feladat részletes, több alternatív megoldást kínáló levezetése mellett sok olyan jól használható segédanyag, tapasztalati trükk, melyet önállóan csak nagyon sok gyakorlással lehet elsajátítani! A közeljövőben szeretném megjelentetni a haladó Access felhasználóknak szóló oktatóvideót, amely lekérdezések minden fajtájával megismerteti az érdeklődőt, s az SQL parancsok megismerésén át elvezet a makrók használatáig. Most saját magam mutatnám be, az anyag felépítését és a példavideókat pedig lentebb találhatod meg. Csatlós István vagyok, jelenleg egy budapesti belvárosi informatikai szakközépiskolában tanítok informatikát: érettségire felkészítő, illetve OKJ szakvizsgára felkészítő szaktárgyakat.Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató.Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is.Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.

Az új ECDL példatár bevezetésével egyre többen választják elsősorban az IT alapismeretek (1-es) modul kiváltására a képszerkesztést, és a weblapszerkesztést. Így az általam e témában 2009 nyarán elkészített elektronikus oktatási anyagra nemcsak a Photoshop esetében, hanem a Gimp változatnál is egyre nagyobb igény mutatkozik. Szakértő vagyok az OM-nél, és az IHM-nél is. ECDL oktatóként, és vizsgáztatóként is tevékenykedem, továbbá érettségi elnök vagyok.Informatika tanári diplomámat az ELTE-n szereztem. Ezen kívül fizika, illetve technika szakos tanári végzettségem van, továbbá közoktatás vezetői, és szakmai felsőfokú számítógép-programozói végzettséggel rendelkezem.

 

PÉLDA OKTATÓVIDEÓ:

OKTATÓVIDEÓ-LISTA:

Az Access 2010 oktatóvideók:

 1. Bevezetés (1 perc)
 2. Adatbázis-kezelési alapfogalmak (15 perc)
 3. A relációs adatbázis-kezelés alapfogalmai (53 perc)
 4. Középszintű Access feladat megoldásai (56 perc)
 5. ECDL Access feladat megoldása (39 perc)
 6. OKJ Access feladat megoldása (28 perc)
 7. Összetett OKJ feladat megoldása (22 perc)
 8. Bevezetés az SQL lekérdező nyelv használatába (1 óra 32 perc)
 9. Gyakorló Access feladatsor: 1. rész (30 perc)
 10. Az űrlapok használatának bemutatása (1 perc)
 11. A jelentések használatának bemutatása (32 perc)
 12. Gyakorló Access feladatsor: 2. rész (45 perc)
 13. Adatbázis tervezés, normalizálás (36 perc)
 14. Akció lekérdezések az Access-ben (45 perc)
 15. Emelt szintű Access érettségi feladatsor megoldása (53 perc)
 16. Az Access 2010 makró készítője (17 perc)

Az oktatóanyag a feladatmegoldásokon túl a következő ismereteket is tárgyalja: az SQL nyelv elmélete, Access SQL használata, akció-, paraméteres-, és beágyazott lekérdezések, normalizálás jelentősége, lépései, normálformák, makrózás.

Üdvözlettel: Csatlós István

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Csatlós István

Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató. Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is. Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.
FEL