UA-85515758-1
AKCIÓ!

Hálózati operációs rendszerek: Windows szerverek használata oktatóvideó

készítette: Csatlós István

16 500 Ft 15 000 Ft

Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Formátuma: 1280×720-as felbontású mp4-es videó

Tervezett fejezetei:

  • Windows szerver alapú hálózatok
  • Linux szerver alapú hálózatok
  • Hálózatbiztonság

Teljes időtartama (az elkészült Windows fejezet esetében): kb. 19 óra!

Kiegészítő forrásanyagok a videókhoz: A telepítő ISO állományokat, amelyeket az elkészített oktatóvideóban használtam csak külön kérésre ajánljuk fel letöltésre az ez iránt érdeklődőknek. Iskolai (ill. otthoni) használat esetén ugyanis mindenkinek rendelkezésre állnak a virtuális gépek telepítéséhez szükséges állományok a rendszergazdáknál. A tényleges alkalmazás során célszerűbb az általam a filmeken használtaknál újabb verziójú telepítő ISO fájlokat alkalmazni a feladatmegoldások során, melyek egy kis keresgélés után letölthetők, hozzáférhetők az Interneten, vagy kérjék őket az intézményi rendszergazdáktól. Az oktatóanyaghoz tartoznak gyakoroltató feladatsorok, ill. elméleti háttéranyagok PDF formátumban, melyek összesített mérete: kb. 550MB.

Források: A filmek Johanyák Zsolt Csaba, Kovács Péter és Göcs László jegyzetei alapján készültek. Mindhárman a Kecskeméti Főiskola Informatika Tanszékének tanárai. A lemezeken szerepelő, felhasználható gyakorlatokat a Windows esetében Imre Mihálytól, a Miskolci Egyetem Általános Informatika Tanszékének tanárától vettem át és alakítottam egy Szakképzési Centrum Informatikai Középiskolájában megvalósíthatóra. A 2008-as videókon megjelenik Gál Tamás is a Microsoft Magyarország rendszermérnöke, akitől nagyon sokat tanulhattunk már az elmúlt években. A „Petrikes gyakoroltató feladatsorok“ az intézményünkben kifejlesztett okatató munka eredményei.

Teljes méret: 4,37GB tömörítve.

Készítette: Csatlós István, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziumának informatika tanára, 2016 augusztusában.

 

PÉLDA OKTATÓVIDEÓ:

OKTATÓVIDEÓ-LISTA:

Az okatatóvideók teljes terjedelme meghaladja a 18 órát, ill. a 4GB-ot, (betömörítve), mp4-es formátumban.

A videók mellett a kedves érdeklődő megrendelők, felhasználók részére elérhetővé teszem a feladatmegoldásokhoz szükséges programok telepítő fájljait.

 Mindezeken kívül hasznos elméleti segédanyagokat is elhelyeztem a csomagban.

Célközönségem a rendszergazdák, az informatika iránt érdeklődők, s elsősorban a szakmai informatikát tanító középiskolai kollégáim. Nekik ajánlom a csomagot induló 15.000Ft-os áron. Terveim között szerepel a Linuxról, ill. a hálózatbiztonságról szóló rész elkészítése is.

Rövidített tartalomjegyzék:

  • Windows Server 2012 elmélet – 8 videót tartalmaz
  • Windows Server 2012 gyakorlat – 8 videóból áll
  • Windows Server 2003 & 2008 elmélet és gyakorlat – 13 oktatóvideót tartalmaz

Üdvözlettel:

Csatlós István, informatika tanár

Dunakeszi, 2016-09-01.

 

Üdvözlettel: Csatlós István

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Csatlós István

Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató. Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is. Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.
FEL