UA-85515758-1
AKCIÓ!

Excel 2013 és Visual Basic kezdő – haladó oktatóvideó

készítette: Csatlós István

8 000 Ft 6 000 Ft

Leírás

Ez az oktatóvideó azzal a céllal készült, hogy bemutassa az új, 2013-as Excel alkalmazásával a táblázatkezelés iránt mélyebb érdeklődést tanusítók számára a program és a Visual Basic for Application lehetőségeit. Sok-sok példa segítségével, ugyanakkor mégis lépésről-lépésre haladva ismerhetjük meg a VBA alkalmazások használatát. Az oktatóanyag nem készülhetett a teljesség igényével, nem vállalkozhatott arra, hogy minden fontos területre kitérjen, mégis sok olyan hasznos segédanyag található a lemezen, melyet felhasználva tovább lehet lépni a fejlődés útján. Az oktatóvideó időtartama majdnem 9 óra (525 perc). Az oktatóanyag azzal a céllal is készült, hogy a felhasználókkal megismertesse a Visual Basic fejlesztői környezetet és bevezesse őket az objektum orientált programozásba. Jól használható emelt szintű érettségi vizsgára készülőknek, vagy a programozást elsajátítani készülőknek.

A videók  indítása az index.htm állományból történhet, ahonnan MP4 formátumú filmek fognak elindulni. A filmeken kép a képben technikát alkalmaztam, akinek ez nem megfelelő az használja, a flash formátumú változatot, melyeken nincsenek narrátori képek.

 

PÉLDA OKTATÓVIDEÓ:

OKTATÓVIDEÓ-LISTA:

Az Excel 2013 és Visual Basic kezdő – haladó oktatóvideók:

 1. Bevezetés (12 perc)
 2. Szintfelmérő feladatsor (32 perc)
 3. Adatkezelés (16 perc)
 4. Kimutatások (Pivot tables 15 perc)
 5. Rendszerinformatikusok összetett feladata (30 perc)
 6. Felsőoktatásban használt összetett feladatok  1. rész(39 perc)
 7. Felsőoktatásban használt összetett feladatok 2. rész (28 perc)
 8. VBA bevezető (15 perc)
 9. VBA eljárások készítése (15 perc)
 10. Workbooks gyűjtemény (8 perc)
 11. Worksheets gyűjtemény (25 perc)
 12. Cells és Range gyűjtemények (24 perc)
 13. Billentyűzetmakrók (37 perc)
 14. Rendszerinformatikusok feladat makrói (16 perc)
 15. Programozási alapismeretek (31 perc)
 16. Excel saját függvények készítése, használata (47 perc)
 17. Excel úrlapok készítése, használata (15 perc)
 18. Excel párbeszédpanelek készítése, használata (10 perc)
 19. Programozás lépésenként 1. rész (Step by step 30 perc)
 20. Programozás lépésenként 2. rész (Step by step 25 perc)
 21. Programozás lépésenként 3. rész (Step by step 32 perc)
 22. Programozás lépésenként 4. rész (Step by step 27 perc)

Mindösszesen: 525 perc

A tartalomjegyzékből látható, hogy a programozás mellett nagy hangsúlyt fektettem a magasabb szintű, elsősorban a felsőfokú tanulmányokat folytató vásárlók, érdeklődők számára fontos ismeretekre, feladatokra. (Nagyon sok példát főiskoláról, egyetemről hoztam.) Majd pedig a jól ismert grafikus felületet háttérbe helyezve a Visual Basic fejlesztői környezet lehetőségeit kihasználva ismertetem meg a felhasználót a programozási módszerekkel, itt is elsősorban a gyakorlati alkalmazásokra helyezve a hangsúlyt.

Üdvözlettel: Csatlós István

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Csatlós István

Több mint 20 éve foglalkozom informatikaoktatással. Feleségem pedagógus, két lány gyermekem van. A nagyobbik orvostanhallgató, a kisebbik vegyészmérnök hallgató. Informatikusként, véleményem szerint a legnehezebb lépést tartani a rohamos fejlődéssel, változással. Érteni kell a számítógépekhez, azok hardveres, és szoftveres beállításaihoz, a számítógépes hálózatokhoz, a programozáshoz, lehetőleg minél több programozási környezetben, s jól kell ismerni az általánosan használt szoftverek jellemzőit is. Jómagam ugyan főállásom szerint pedagógus, informatika tanár vagyok, de sok-sok éves tapasztalatom van a vállalkozói életformáról, a különféle szakmai projektek kidolgozásáról és megvalósításáról is.

Immár több mint 10 éve foglalkozom felnőttek informatikai képzésével. Tanfolyami oktatásaimon igyekszem alkalmazni a szemléltetés legmodernebb formáit, s mindig biztosítok hallgatóim részére otthon is használható segédanyagokat, gyakorlatokat. A szakmai fejlődés, állandó megújulási vágy napi igényként merül fel bennem. Ennek eredményeképpen is több elektronikus oktatási anyagot készítettem, melyeket naponta használok. Az OKJ-s informatikai képzések közül tanítottam és tanítok: rendszerinformatikusokat, szoftverüzemeltetőket, számítógép-szerelő és karbantartókat, számítógép-kezelőket, és informatikai rendszergazdákat operációs rendszerekre, hardver- és hálózati alapismeretekre, Windows Server 2003 alapismeretekre, programozási alapismeretekre, SQL alapismeretekre, az ECDL modulokon kívül. A rendszergazdák esetében a Windows alapú rendszereken kívül foglalkoztam Linux alapú, nyílt forráskódú rendszerek telepítésével, használatával is. A Windows alapú rendszereken pedig egyre több szabad szoftver alkalmazására törekedek, hiszen a megbízhatóságuk, fejleszthetőségük, és olcsóságuk révén szinte kivétel nélkül versenyképesek a konkurens zárt forráskódú termékekkel.
FEL